Összes esemény

Eredmények megjelenítése 11-től 20-ig 41 találatból.

Nyilatkozat (2019. Február 22. )

részletek

Kovács Henrietta Kémia PhD hallgató sikere a XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencián (2018. október 27.) (2018. November 05. )

Kovács Henrietta II. éves Kémia PhD. hallgató előadásával a Magyar Kémikusok Egyesülete Kolloidkémiai és Nanotechnológiai Szakosztályának különdíját nyerte el a XXIV Nemzetközi Vegyészkonferencián, amelyet 2018. október 24-27 között rendeztek Szovátafürdőn, Erdélyben. Kovács Henrietta dr. Horváth Henrietta tudományos főmunkatárs vezetésével végzi doktori tanulmányait a Kémiai Intézet Fizikai Kémiai Tanszékén. A díjazott előadás címe: Reverzibilis kémiai hidrogéntárolás irídium-komplexekkel.

a

részletek

Dr. Deák György egyetemi docens állami kitüntetésben részesült (2018. Augusztus 23. )

Augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából kimagasló tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült  Dr. Deák György, a DE TTK, Kémiai Intézet, Alkalmazott Kémiai Tanszékének egyetemi docense. A kitüntetést 2018. augusztus 17-én Budapesten adták át. 

részletek

Vegyészmérnök hallgató és témavezetője sikere nemzetközi konferencián (2018. Július 16. )

Viski Sándor III. éves vegyészmérnök BSc hallgató és Dr. Nagy Zoltán egyetemi adjunktus prezentációjukkal első díjat nyertek el a 436th International Conference on Chemical and Biochemical Engineering konferencián, amelyet 2018. július 8-9 között rendeztek Heraklionban (Kréta, Görögország). Viski Sándor a Kémiai Intézet Fizikai Kémiai Tanszékén végez kutatómunkát Dr. Nagy Zoltán egyetemi adjunktus témavezetésével, és ennek során a humán szérum albumin szelektív megkötésére alkalmas nanorészecske előállításán, valamint annak regenerálásán dolgoznak. A konferencián az „Interaction of Cibacron Blue with Human Serum Albumin -  A Promising Candidate for Regeneration of Albumin Depletion Columns” (A cibakron blue kölcsönhatása humán szérum albuminnal – egy ígéretes vegyület albuminkötő kolonnák regenerálására) címmel írt közleményüket a konferencia szervező bizottsága előadásra választotta ki és a prezentiációt első díjjal jutalmazta.

részletek

A Kémiai Intézet két fiatal vegyész kutatójának sikere az ISMEC 2018 nemzetközi konferencián (2018. Június 14. )

Az „International Symposium on Metal Complexes” nemzetközi konferencia tudományos bizottsága Dr. Lihi Norbertnek, a Kémiai Intézet fiatal vegyész kutatójának ítélte oda az idei Fernando Pulidori díjat. A díjat minden évben egy olyan fiatal (30 év alatti) kutatónak ítélik oda, aki a koordinációs kémia területén kiemelkedő tudományos munkát végzett és első és/vagy levelező szerzője egy nemzetközi folyóiratban elfogadott közleménynek. A díj átadására a 2018. június 3-7 között Firenzében rendezett „International Symposium on Metal Complexes 2018” konferncián került sor.

https://www2.chim.unifi.it/vp-291-prizes.html

Ugyancsak ezen a konferencián Dr. Csire Gizella, a Kémiai Intézet fiatal vegyész kutatója nyerte el legjobb poszterért járó 3 díj egyikét.

Gratulálunk!

részletek

Projekt-, szakdolgozati- és diplomamunka témakörök a 2018/19. tanév II. félévére (2018. Április 09. )

Megjelentek a 2018/19. tanév I. félévére kiírt projekt-, szakdolgozat- és diplomamunka témakörök. Az egyes tanszékeken kiírt témakörök listája és a további tudnivalók az Oktatás / Záródolgozatok címszó alatt található. Jelentkezési határidő: 2018. május 18.

részletek

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny - 2018. április 27. (2018. Április 05. )

2018. április 27-én pénteken 9. alkalommal kerül megrendezésre az egyetemi hallgatóknak szóló Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny az ELTE budapesti, lágymányosi campusán. Az ELTE, a BME és a Semmelweis Egyetem együttműködésében megvalósuló egyfordulós, háromórás írásbeli versenyen érdekes, gondolkodtató problémafeladatokat oldhatnak meg az érdeklődők a szerves kémia különböző területeiről. Nevezési díj nincs, a versenyt szponzoráló cégeknek (Richter Gedeon, Egis, Molar) köszönhetően a legeredményesebb versenyzők komoly pénzjutalomra számíthatnak. Jelentkezés a http://szkpv.elte.hu címen, ahol a verseny korábbi feladatsorai is megtekinthetők.

részletek

A 2017/18. tanév II. félévére jóváhagyott projektmunka, szakdolgozat és diplomamunka jelentkezések (2018. Február 04. )

A 2017/18. tanév II. félévére jóváhagyott projektmunka, szakdolgozat és diplomamunka jelentkezések listája megtalálható az Oktatás / Záródolgozatok címszó alatt.

részletek

Órarendek (2018. Február 04. )

Felkerültek az órarendek a honlapra: Oktatás / Órarendek

Az órarendek még minimálisan módosulhatnak! 

részletek

Példaképeink, akikre büszkék lehetünk – a TTK Katedra Díj ez évi kémikus kitüntetettjei (2017. Október 12. )

Több évtizedes magas színvonalú, kiemelkedő oktató- és kutatómunkájuk elismeréseként a TTK Katedra Díjjal tüntették ki a Kémiai Intézet és a Kémia Doktori Iskola több egykori, illetve jelenlegi oktatóját. Az elismerő oklevelek átadására október 08-ai díszoklevél-átadó ünnepségen került sor.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

A Természettudományi és Technológiai Kar Rubin Katedra Díjában részesült:

  • Rákosi Miklósné nyugalmazott egyetemi docens

A Természettudományi és Technológiai Kar Vas Katedra Díjában részesült:

  • Győri Béla nyugalmazott egyetemi docens
  • Szalay Tibor nyugalmazott egyetemi tanár

A Természettudományi és Technológiai Kar Arany Katedra Díjában részesült:

  • Bányai István egyetemi tanár
  • Gáspár Vilmos nyugalmazott egyetemi tanár
  • Kathó Ágnes tudományos főmunkatárs
  • Dinya Zoltán nyugalmazott egyetemi docens
részletek